Segueix-nos!

Facebook Twitter twitter

Text SizeEstrena “Ciutadà Escarré”

argaiv1090

Bonita Films va estrenar el documental “Ciutadà Escarré, l’abat de Catalunya” als cinemes Girona de Barcelona el dimarts 29 de Març 2011. L’acte va ser presentat pel profesor (URV) i escriptor, Antoni Batista.

 


El documental va ser estrenat posteriorment a TV3 en el programa “Sense Ficció” el dia 4 de Maig.

http://www.tv3.cat/videos/3486810/Ciutada-Escarre
Quan em van proposar de fer un documental sobre l’Abad Escarré la primera reacció va ser la de participar en quelcom interessant i a més, tenia ganes de fer un projecte d’encàrreg.  Amb l’inestimable treball de l' Àngel Bereje (guionista) i d’en Joan Sebastià Martí, (Productor executiu) vàrem començar la tasca d’investigació i de recerca del personatge, i de la seva època. Poc a poc l’interés es va anar creixent en entusiasme. Teníem un  personatge i una història complexe i difícil,  però alhora molt cinematogràfica.

 

En paral·lel,  jo anava pensant  com es podia visualitzar el projecte formalment i quina tenia que ser,  la seva estructura narrativa. Dos referents em van ajudar a escollir el camí a seguir. Un, el llibre d’Antoni Batista “Montserrat. Els misteris de la muntanya sagrada” i, l’altre, la pel·lícula  “Ciutadà Kane” d’Orson Wells


El llibre,  em va descobrir,  l’importància de Montserrat al devenir de la història de Catalunya i per tant, la necessitat de mostrar “la muntanya sagrada” com un personatge més del documental. El segon, el film,  va ser una autèntica guia per per l’evolució narrativa del documental : començant per la descripció múltiple i diversa de la personalitat complexa de l’Abat, així com  de les seves accions polítiques, religioses, monàstiques i socials. Tot plegat, ens permetria anar despullant el personatge, a partir d’altres testimonis que el van conèixer durant la seva etapa d’Abat de Montserrat fins al final dels seus dies, per acabar trobant el seu autèntic “Rosebud”.


Jordi Marcos

 

 

 

                    

 

                                       

 

                                                             


Produccions recents

recull fotos